BG FISHAO fans

FISHAO за БГ фенове на играта, забавление, помощ, напътствия и други, )


You are not connected. Please login or register

Как да приберем всички жълтици на Боб

Предишната тема Следващата тема Go down  Съобщение [Страница 1 от 1]

whitekitty

avatar
Рибарче
Рибарче
ДА СЕ ЧЕТЕ САМО ОТ ХОРА С ОГРАНИЧЕНА КОМПЮТЪРНА ГРАМОТНОСТ И НИКОЙ ДА НЕ Е ПОСМЯЛ ДА МИ СЕ ПОДИГРАВА, ЧЕ ЧАК СЕГА СЪМ РАЗБРАЛА НАМ-КВО СИ!

Kotka

Гледах едно видео, което ми показа, всъщност, какво са настройки на браузъра и къде са (аз ползвам предимно Гугъл Хром) - и научих как да си умаля мащаба на изображението, за да побера на екрана цялата зона в умален вид, да видя всички жълтици на Боб и да не се щурам да гоня Михаля. И, добре че! Вчера имах само две жълтици вляво от реката. Ако не бях видяла всичките, имаше да си обикалям да търся още... И никак нямаше да ми стигне времето да изловя цели осем оттатък моста.
Слагам линк към видеото. Отворете си го на цял екран и не се чудете какво се мъчи да ви напише човекът – не е важно, просто обяснява, че преди да говорите с Боб трябва да си промените настройките. Обърнете внимание на това, което цъка – вижда се много хубаво, в отделно прозорче. Супер лесно е. Няколко цъквания и имате зоната от птичи поглед.

Мини-играта на Боб - как да приберем всички жълтици

Аз го направих и като търсих Хърб после – голям рахат. Отваряте зона, хвърляте едно око за жълта капела и – следващата, моля. Никакво търчане напред-назад. В Рио ми се беше скрил под една палма, ама като видях няколко души – накацали да ловят риба, се загледах по-внимателно и той изпълзя на открито.

Има едно нещо, обаче, дето може да ви озадачи първия път като пробвате да си умалите мащаба. Една настройка на играта, която се появява за малко само в началото, преди да се логнем – зелено правоъгълниче горе, вдясно. То има опции Full / Framed (пълна картина / обрамчена картина). Пълна картина НЕ Е ЦЯЛ ЕКРАН. При 100% мащаб не се различава дали е настроено на едното или на другото и аз никога не му бях обръщала внимание. На нещо-си пише Framed, много важно! Когато намалих мащаба, при обрамчената картина се сви всичко, не само фигурките и пейзажа, а и рамката на картината – стана колкото карта за игра и около нея се появи фонът на играта. И пак не се показа цялата зона. Трябва тази настройка да е на Full. Погледнете я като влизате и, ако е Framed, сменете го на Full. И го оставете да си стои така въобще.

И още нещо – не пускайте цял екран от настройките на браузъра, освен ако си знаете с коя комбинация от копченца на клавиатурата да излезете от него. Като си поръчате цял екран на браузъра, а не на играта, копченцето ESC не върши работа и аз трябваше да викам Помооооощ! Добре, че Джуниър не беше на работа и ме изкара оттам (мърморейки, че това, геймърите, сме голяма беля – чудех се кога ли ще почне да ми го връща). Значи, на браузъра само докарвате цифричката 100% до 33% (за Хром) или 30% (за Мозила) и толкоз. Човекът на видеото го направи 25%, но това ми се вижда прекалено ситно и ненужно. В едно друго подобно видео, което открих (ама не се виждаше хубаво какво цъка баткото и трябваше да се четат балончетата на английски), препоръчваха 30-33%.

На Мозила настройките са пак там – горе, вдясно. Само дето не са три вертикално разположени точки, а три чертички. И не пише, че опцията е Zoom. Има най-отгоре на прозорчето, дето се отваря от трите чертички, цифричка 100% и вляво и вдясно от нея – минусче и плюсче за умаляване и уголемяване.
Сега ще пробвам да увелича мащаба, да видим дали дебненето на кивита на Палмовия остров ще стане по-малко убийствено за очичките ми.  <img src=" longdesc="88" />
А, и си оправих вида на форума – все обвинявах Найки за ситния шрифт, а се оказа, че браузърът ми, кой знай защо,  <img src=" longdesc="79" /> е настроен на 80% за форума. Тази настройка, Zoom, важи само за конкретен сайт, не е за всичко що отваряме и затваряме.
Изобщо, много се ограмотих и нахитрях.  мигач  Успех и на вас! И – без подхилкване,  bubBUM  че инак ще си трая вече, като науча нещо елементарно, но хитро!

Вижте профила на потребителя

NaikiS

avatar
Аджамия рибарче
Аджамия рибарче
Супер коте Smile Значи за Боб ще влизам през хрома , че този ми браузър през които я играя в момента  заби  нещо  :dntknw  Има и опция за излизане от голям екран като цъкнеш десен бутона на мишката в/у екрана и от падащото меню има опция " Изход от цял екран"  мигач
Nike

Вижте профила на потребителя

Предишната тема Следващата тема Върнете се в началото  Съобщение [Страница 1 от 1]

Permissions in this forum:
Не Можете да отговаряте на темите